Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, ułóż pomidory, paprykę, imbir, czosnek i cebulę, piecz w temp. 215st.C, przez ok.30min.(do momentu podpieczenia papryk).
Paprykę po wyciągnięciu z pieca umieść na talerzu i nakryj dodatkowym talerzem, w celu zaparowania, po 15min. ściągnij skórkę.
Upieczone pomidory możesz obrać ze skórki, ale nie jest to konieczne.
Czosnek wyciągnij z łupinek, a imbir obierz ze skórki.
Wszystkie upieczone składniki umieść w blenderze i zmiksuj na gładką masę, dodaj taką ilość wody, aby osiągnąć odpowiednia dla siebie konsystencję, dopraw solą, pieprzem i gotuj ok.20 min.
Dodaj mleko kokosowe, bazylię, zagotuj i ponownie zblenduj na gładki krem.
Jeżeli używasz kolagenu dodaj go w momencie, kiedy używasz wody.