PYSZNY DESER Z AWOKADO I MANGO, BEZ CUKRU - ZDROWO I SŁODKO
Dzisiejsza propozycja to błyskawiczny deser o wyjątkowo kremowej konsystencji. Delikatny, rozpływający się w ustach, słodki a wykonany bez użycia cukru. Dwuwarstwowy efekt można uzyskać dzięki połączeniu z przepisem „Najpyszniejszy deser czekoladowy bez cukru”. Ozdobienie ulubionymi owocami pozwoli trafić w indywidualne gusta wszystkich domowników czy też gości. Zdrowo i słodko, to moja ulubiona kombinacja.
Składniki
1dojrzałe mangoniemodyfikowane genetycznie
2dojrzałe kiwi
1banan
2dojrzałe awokado
Przygotowanie
Wszystkie składniki zmiksować na gladką masę.
Ozdobić ulubionymi owocami.
Dodatkowe informacje
DLACZEGO DO PRZEPISU UŻYŁAM: mango, kiwi, banana i awokado?MANGO- jest źródłem witamin A i C, wykazuje działanie antyrakowe, korzystnie wpływa na układ odpornościowy skórę i włosy. Jest doskonałym środkiem na zaparcia.KIWI- zawiera spore ilości witaminy C i antyoksydantów, dzięki czemu znajduje zastosowanie przy leczeniu astmy i wspomaganiu systemu odpornościowego. Ze względu na obecny błonnik znakomicie wpływa na procesy trawienne. Jest źródłem zeaksantyny i luteiny istotnych dla zdrowia oczu.BANAN- jest źródłem potasu, niezbędnego dla zdrowia serca i nerek. Zawiera antyoksydanty, chroniące przed uszkodzeniami komórek. Obfituje w korzystny dla zdrowia błonnik, również pektyny.AWOKADO- jest żródłem witaminy K, C, E, witamin z grupy B oraz kwasu foliowego i potasu (zawiera więcej potasu niż banany). Zawarte w nim antyoksydanty, takie jak: luteina i zeaksantyna korzystnie wpływają na wzrok. Obfituje w dobre tłuszcze, w tym kwasy tłuszczowe omega 3 oraz dobroczynny dla jelit błonnik. Spożywanie awokado może też obniżać poziom cholesterolu.