Brokuły wrzuć na gorąca, osoloną wodę i gotuj 1-2 min.
Na rozgrzanym maśle klarowanym delikatnie podsmaż czosnek, płatki chilli, odstaw z ognia. Dodaj brokuły, ser feta, wymieszaj.
Piersi z kurczaka przypraw solą, pieprzem cayenne i czosnkiem granulowanym, dokładnie natrzyj.
Niewielką prostokątna formę wysmaruj tłuszczem i ułoż 2 piersi tworząc spód rolady (tak jak na zdjęciu), ułoż kilka plastrów szynki parmeńskiej, w ten sam sposób.
Następnie wyłóż brokuły i na wierzch trzecią pierś z kurczaka.
W celu lepszego utrzymania formy rolady, możesz użyć wykałaczek, łącząc ze sobą górna pierś z pozostałymi, ale nie jest to konieczne.
Naczynie wstaw do piekarnika i piecz przez 10 min. w temp. 215st. C, a następnie do miękkości mięsa, w temp. 180st.c ok. 25-30 min.